Samen in de klas!

Ook deze week is weer om gevlogen! We zitten alweer twee weken op school!

 

Deze week hebben de kinderen van groep 3 de letters i, k, m en s geleerd. De kinderen kunnen nu woorden lezen en schrijven als; ik, kim, mik, sim, mis, sik en is. 

Tijdens de rekenlessen hebben de kinderen geoefend met de telrij tot en met 10 en ook tot met 20. Ook hebben de kinderen geoefend met splitsen. Van 5 blokjes moesten zij bijvoorbeeld 2 groepjes maken. Het getal 5 kun je splitsen in 0 en 5, 1 en 4, 2 en 3 etc. 

Wij oefenen ook veel met tellen tot en met 100 in sprongen van 1, 2 en 5. 

 

Deze week hebben de kinderen van groep 4 voor het eerst gewerkt in het werkboek van spelling. De kinderen starten de les met een dictee van 8 woorden. Daarna maken zij de opdrachten die bij spelling horen. De kinderen moeten de opdrachten goed lezen om het te begrijpen. Daarnaast was het ook even wennen om in het taalboek te werken, deze is ook nieuw voor groep 4. Wat de kinderen super leuk vinden om te doen is begrijpend lezen Nieuwsbegrip. De kinderen lezen een tekst over een actueel onderwerp wat in het nieuws is geweest. Daarna beantwoorden wij hier vragen over. 

Verder is groep 4 heel hard bezig met het automatiseren van plus- en minsomen tot en met 10. Sommen zo snel mogelijk uitrekenen zonder je vingers, getallenlijn of rekenrek te gebruiken. 

 

We zijn ook bezig geweest met rekenspelletjes, We hebben het spel Dienaren van de Koning gedaan, verliefde harten memorie en kampen. De kinderen waren heel enthousiast en wilden nog wel door spelen. Maar het was toch echt al etenstijd! Om thuis ook te kunnen oefenen met de verliefde harten, hebben we deze in de bijlage bijgevoegd. Hij komt van de website: https://inmnsas.nl/tag/verliefde-harten/ 

 

Daarnaast zijn we ook nog bezig met de gouden weken, de kist vol geheimen is nog niet leeg en iedere dag vertellen 2 kinderen hun verhaal over bijvoorbeeld hun knuffel. Er worden goede vragen gesteld en aandachtig geluisterd. Zo leren we elkaar goed kennen! 

 

Vandaag was het de gouden dag van de gouden weken en bij de gymles speelden we “Fortnite”, maar wel de vriendelijke versie! De kinderen moesten zoveel mogelijk spulletjes verzamelen. Maar dat mag maar 1 per keer, ben je afgegooid? Dan moet je onder de mat door om opnieuw het spel in te komen. Er zijn hele mooie gebouwen gemaakt van de spulletjes!

 

De staddichter Yanaika was ook vandaag in de school en groep 3/4 moest worden opgesplitst! Groep 3 deed mee met groep 1/2 zoveel mogelijk rijmwoorden verzinnen zodat Yanaika een gedicht voor ons kan maken. Groep 4 sloot aan bij groep 5/6 en hebben zelf een gedicht geschreven. Sommige kinderen hebben ook een handtekening gescoord! 

 

Er was deze week ook tijd voor ontspanning! Wij hebben lekker getekend, geknutseld en gespeeld in de klas. Zelfs stiekem wat langer buitengespeeld!


 

Dienaren van de koning smiley Dienaren van de koning smiley
Kampen Smiley Kampen Smiley
Kist volg geheimen 2 smiley Kist volg geheimen 2 smiley
Gym smiley 2 Gym smiley 2
Kist volgeheimen 4 smiley Kist volgeheimen 4 smiley
Kist vol geheimen3 Kist vol geheimen3
Gym 20 Gym 20
gym 19 gym 19
Gym 14 Gym 14
Gym 10 Gym 10
Kist vol geheimen2 Kist vol geheimen2
Dienaren van de koning 3 Dienaren van de koning 3
Verliefde harten memorie Verliefde harten memorie
IMG_1535 IMG_1535
IMG_1534 IMG_1534
IMG_1533 IMG_1533
IMG_1532 IMG_1532
IMG_1531 IMG_1531
IMG_1530 IMG_1530
IMG_1529 IMG_1529
IMG_1528 IMG_1528
IMG_1527 IMG_1527